Търсене
  • Circus Ivanov

Изкуство за смели хора


По-голямата част от населението на планетата ни възприемат повтарящите се действия и събития от ежедневието за спокоен начин на живот, но има група хора, за които рутината на ежедневието е в разнообразието на случките и събитията. Естеството на тяхната работа зависи от разнообразието и терена на който работят, материята с която работят често е диктувана от физични и биологични норми и закони, но въпреки това тези хора успяват да създават красота в общочовешките възприятия. Всеки ден те се справят с проблемите, преодоляват ги по креативен начин, водени единствено от амбицията си да зарадват всички деца от различни възрасти.
Когато цветните светлини огреят манежа, те дават всичко от себе си, за да предизвикат първичните и непринудени хорски реакции – всяка една усмивка е безценна за цирковите артисти. Точно така, те са смели не само в манежа, но и в ежедневието, защото тяхната професия не е с определен работен часови диапазон, а се е превърнала в начин на живот. Водени от тази своя единствена мисия в живота, да даряват наслада и радост на малки и големи, с натрупаните вече познания от битието си, те успяха да се закрепят и по време на епидемичната обстановка. Копнежа по манежа предизвика артистите да създадат нови номера и атракции, така че завръщането им пред публика да бъде бляскаво и грандиозно. Циркът е изкуство, даряващо емоции на всички обществени прослойки. През годините се е доказало, като необходимост за емоционалното и естетическо израстване на всяко дете, а в България дори има създадени традиции повече от век. Гостуването на цирк във всеки един град се превръща в малък импровизиран празник на смеха и радостта. Артистите от цирк Иванов с нетърпение очакват своята среща с публиката, за да представят своите нови постижения. Номерата са създадени през изминалата година, която бе доста динамична за всички циркови артисти, наложи се да има спектакли под открито небе, на няколко пъти игралният сезон бе поставен на пауза, но това даде възможност за подготовката и техническото създаване на нови номера, влезли в репертоара на настоящият игрален сезон. Български артисти, работещи предимно в чужбина се завръщат на цирковия манеж в родината, за да изненадат зрителите на цирк Иванов с натрупаният зад граница опит.За всички дейци е изключително приятно признанието на държавата към нашето изкуство, в лицето на Министерство на културата и Национален фонд "Култура", който разработи програма за финансиране и облагородяване на дейността на цирковете в страната. Артистите и директорите на пътуващите циркове имат надеждата това сътрудничество да се запази в годините за напред, защото циркът наравно с другите изкуства даряващи култура и естетика на обществото заслужава своето уважение. Зад труда на артистите, директорите и всички хора участващи в творческата дейност, както и на всички почитатели и поддръжници на това културно звено в страната ни, застава и Българската младежка циркова асоциация, чиято основна цел е привличането и подпомагането на нови кадри в сферата на цирковото изкуство.

Артистите от цирк Иванов Ви канят на един незабравим спектакъл, дело на съвместният им труд, подкрепен от Национален фонд култура и Българска младежка циркова асоциация. Циркът е изкуство на смелите, изкуство от и за народът.


137 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Rock Circus

CARTOON CIRCUS